Nieuwsbrief Brabants Museum Oud-Oosterhout

Bijzonder

We brengen u graag op de hoogte van onze komende activiteiten. Met mooie herinneringen aan 2017, het jaar van de JCI actie, de bouw van de nieuwe tuinkamer en een record aantal bezoekers, kijken we uit naar een heel bijzonder jaar wat voor ons ligt.

Sfeervolle winterexpositie

Onze mooie winterexpositie met ruim 20 miniaturen is nog tot maart te bezichtigen. Wij geven u graag een impressie van Oosterhout in de winter.

Het museum bestaat 25 jaar

In 2018 bestaat Brabants Museum Oud-Oosterhout 25 jaar. Een zilveren bestaan dus! Wij gaan dat met de bezoekers op allerlei manieren vieren. Later leest u hier meer over. Frans van der Leeuw richtte in 1993 het museum op. Nu in 2018 is het een boeiend museum, met een interessante collectie en een park met 300 miniaturen. De bezoeker krijgt een indruk van hoe de mens rond 1900 leefde, woonde en werkte.

Vrijwilligerswerk

In de wintermaanden zijn onze vrijwilligers druk bezig met het opknappen van miniaturen en andere voorwerpen. Ook werken we aan het schilderwerk en de aanleg van 2 extra nieuwe toiletten. Lijkt het u ook leuk om in een gezellig team vrijwilligerswerk te doen? Neem gerust contact met ons op. Er zijn allerlei werkzaamheden: tuinieren, onderhoud, gastvrouw/ gastheer, gids, registratie, miniatuurbouw, computerwerk enz. We hebben vooral gidsen en miniatuurbouwers nodig. Mailt u gerust naar: info@brabantsmuseumoudoosterhout.nl

Expositie Slot Brakestijn

Naast de opstelling van 20 miniatuurpanden is er ook een expositie over Slot Brakestijn, bekend onder andere als woonhuis van de familie Van Oldeneel tot Oldenzeel. Deze expositie bestaat uit voorwerpen, etsen en schilderijen, die zijn aangetroffen en opgegraven in en rond Slot Brakestijn en zijn geschonken door Gert Jan en Els Schriek, eind jaren 70 bewoners van het Slot.

Handwerk café

Elke eerste donderdag van de maand op donderdag kunt u bij ons komen handwerken. Deelname gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Van 13.30 uur -15.30 uur.

Drukkerij

Elke tweede zondag van de maand is de drukker aanwezig (vanaf 13.30 uur) en ook elke laatste zondag van de maand.(vanaf 11.00 uur)

Aanvragen reserveringen

De aanvragen voor 2018 stromen al binnen. U kunt voor het hele jaar een reservering aanvragen. Iedereen is welkom. Busondernemingen, scholen, families, verenigingen, vriendengroepen enz. Kijk voor leuke arrangementen op onze website.
Parkeren is gratis en het museum is rolstoelvriendelijk.
Openingstijden Winter

• Maandag 11:00 – 17:00 uur
  • Dinsdag 11:00 – 17:00 uur
  • Woensdag 11:00 – 17:00 uur
  • Donderdag 11:00 – 17:00 uur
  • Vrijdag Alleen op aanvraag
  • Zaterdag Alleen op aanvraag
  • Zondag 11:00 – 17:00 uur

Bredaseweg 129, 4904SB, Oosterhout.
www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl

Ons e-mailadres