Maak kennis met onze vrijwilligers

Brabants Museum Oud-Oosterhout wordt gerund door 60 gepassioneerde vrijwilligers. Al jarenlang zorgen zij ervoor dat het museum in uitstekende staat verkeert. Elke vrijwilliger hoort bij een team en elk team houdt zich bezig met een deel van het museum. Het werk is verdeeld over verschillende teams.

Graag stellen we de teams en enkele van de vrijwilligers aan u voor:

Guido Zuur

Het bestuur

Het Museum is ondergebracht in een Stichting. Het bestuur daarvan bestaat ook uit vrijwilligers. Voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijks bestuur. Momenteel zijn we op zoek naar een penningmeester. De huidige penningmeester heeft aangegeven zijn taken graag over te willen dragen.

Wil Botermans

Museuminrichting & Registratie

We zijn trots op de officiële museum-erkenning. Zo’n officieel keurmerk staat voor kwaliteit.Die kwaliteit bewaken we door de voorwerpen goed te onderhouden. Een onderdeel van die kwaliteit is ook de registratie van elk voorwerp in het museum. Alle voorwerpen zijn beschreven en gedigitaliseerd. We zijn nu bezig met het uitbreiden van de historische beschrijving. Dit is leuk werk als je van historie houdt en als je ervan houdt om onderzoek te doen

Frits Loonen

Minitatuurbouw

Het miniatuurpark beslaat een groot deel van het museum. Er staan ruim 270 miniaturen in het park. Onze miniatuurbouwers bouwen zelf de miniaturen schaal 1 op 20. Naast de nieuwbouw is er ook altijd veel renovatiewerk, want omdat de miniaturen in weer en wind buiten staan, hebben ze heel wat te lijden. Miniatuurbouw is precies werk, maar als je er van houdt is het wel erg leuk en dankbaar om te doen.

Aldona Boogers

Schilderwerk miniaturen

Als de miniaturen klaar zijn wacht nog een schildersbeurt. Het schilderswerk maakt het gebouw pas echt af. In samenspraak met de bouwer verft de schilder het pand mooi op.

Hans Lankhaar

Technicus

Hans is ook lid van het technische team en houdt zich voornamelijk bezig met het bouwen van miniaturen.

Ad Bol

Tuin

De tuin van het museum ligt er prachtig bij. Elk seizoen bloeien er andere planten en bloemen. Maar er is ook altijd veel werk. Gras maaien, onkruid wieden, blad ruimen enz. Ad Bol stuurt dit team aan.

Toon Woestenberg

Groot schilderwerk

Toon Woestenberg is verantwoordelijk voor het grote schilderwerk buiten en voor het detailwerk op bewegwijzering enz. Toon beheerst de techniek en heeft goede kennis van materialen.

Dicky Oele

Gastheren en Gastvrouwen

Zij vormen de spil in het museum. Alles draait om de goede ontvangst van de bezoeker.Gastheren en gastvrouwen schenken koffie, maken een praatje met de bezoekers, verkopen toegangsbewijzen en snoep. Ze ruimen alles op en zorgen voor een frisse aanblik.

Piet Klerkx

Bureau werk en inkoop

E-mail verkeer, boekhouding, postverzorging en inkoop zijn taken van de bureaumedewerkers.

Gidsen

Gidsen hebben historische achtergrondkennis. Ze leiden groepen vanaf 15 personen rond en vertellen over voorwerpen in de collectie en zorgen ervoor dat de bezoeker meer heeft gezien tijdens zijn bezoek, dan wanneer hij of zij individueel had rondgekeken.

Exposities

Een museum bestaat uit een vaste collectie. Maar naast de vaste collectie zijn er tijdelijke exposities. Het bedenken, opzetten en uitwerken van deze exposities is veel werk. Een aantal vaste vrijwilligers helpt hierbij.

PR en Communicatie

Promotie van het museum via allerlei kanalen is erg belangrijk. De website, Facebook, contact met de lokale pers, contacten met collega bedrijven in de regio en het positieve geluid uitdragen hoort daarbij.

Het museum is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Houdt u van gezelligheid en vindt u het leuk om met een groep vrijwilligers te werken aan het behoud van dit Museum, dan nodigen wij u van harte uit voor een nadere kennismaking. Van het runnen van de snoepwinkel, het geven van rondleidingen aan bezoekers, tot het bouwen van miniaturen, er is voor iedereen wat te doen. Samen kunnen we kijken wat u kunt bijdragen. Vult u het contactformulier in, dan nemen we snel contact met u op.

Aanmelden als vrijwilliger