Doneeractie nieuwe dakpannen

De teller staat op 350 euro. Doet u mee?

Nieuwe dakpannen voor de Ambachtenschuur

Het dak van de Ambachtenschuur is lek. Hierdoor komt de collectie in gevaar.

Stichting Brabants Museum Oud Oosterhout is een uniek museum voor jong en oud wat volledig door een 70 tal vrijwilligers wordt gerund.  Wij nemen de bezoeker letterlijk mee terug in de tijd en laten zien hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. Het Museum bestaat uit 3 gedeeltes: Het Miniaturenpark met 270 miniaturen, de originele Vlaamse schuur met oude ambachten en het Binnenmuseum met onder andere een woonkamer, een authentieke drukkerij, een burgemeesterskamer en zelfs een compleet schooltje.

Nu is het dak van de Vlaamse schuur poreus en lekt het op diverse plaatsen. De Vlaamse schuur is onlangs volledig heringericht met diverse kamers met ambachten zoals een imker, een schoenmaker, een smid, een kaasmakerij en een klompenmaker.

Het vervangen van de dakpannen kost meer dan € 10.000,= en in deze Corona tijd kunnen wij dat niet bekostigen uit eigen middelen. Normaal gesproken ontvangen wij jaarlijks meer dan 12.000 bezoekers en momenteel hebben wij tot nu toe nog maar 3600 bezoekers ontvangen. Hierdoor zijn de inkomsten dit jaar zeer slecht terwijl de vaste kosten zoals energie, onderhoud, kassasysteem, verzekeringen, enz. enz. wel gewoon doorgaan.

U kunt gemakkelijk doneren via de volgende link:

https://www.doneeractie.nl/nieuwe-dakpannen-voor-ambachtenschuur/-45681

Mocht u nog meer informatie wensen,  kijk dan op: https://www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl

of neem contact op via het mailadres: penningmeester@brabantsmuseumoudoosterhout.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *