Maak kennis met enkele van onze vrijwilligers

Brabants Museum Oud-Oosterhout wordt gerund door 70 gepassioneerde vrijwilligers. Al jarenlang zorgen zij ervoor dat het museum in uitstekende staat verkeert. Elke vrijwilliger hoort bij een team en elk team houdt zich bezig met een deel van het museum. Het werk is verdeeld over verschillende teams.

Mocht u belangstelling hebben voor vrijwilligerswerk, neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Graag stellen we de teams en enkele van de vrijwilligers aan u voor:

Guido Zuur

Bestuursvoorzitter

Het Museum is ondergebracht in een Stichting. Het bestuur daarvan bestaat ook uit vrijwilligers. Voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijks bestuur.

Wil Botermans

Museumonderhoud

Wil is verantwoordelijk voor het museumonderhoud. Wil kent overal de weg. In 2018 kreeg hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet en verdiensten voor het museum.

Rinus Kuijpers

Film en PR , Activiteiten en exposities, registratie

Rinus is een allrounder. Hij is bekend om zijn vele films, onder andere op Facebook. Rinus legt al jaren de historie van Oosterhout en omgeving vast. Zijn vele foto‘s en films zijn voor het museum onmisbaar. Met hulp van zijn digitale archief registreren we de collectie van alle miniaturen.In het verleden maakte Rinus ook gebruik van de foto’s van Cor Huijben. Die is onlangs overleden.

Aldona Boogers

Schilderwerk miniaturen

Als de miniaturen klaar zijn wacht nog een schildersbeurt. Het schilderswerk maakt het gebouw pas echt af. In samenspraak met de bouwer verft de schilder het pand mooi op.

Danielle de Jong

Creatieve kracht en o.a. schilderen

Danielle stuurt de schilders in de schilderwerkplaats aan. Maar ze doet veel meer. Ze denkt mee in allerlei creatieve ontwerpprocessen en helpt bij de uitvoering ervan.

Ad Bol

Tuin

De tuin van het museum ligt er prachtig bij. Elk seizoen bloeien er andere planten en bloemen. Maar er is ook altijd veel werk. Gras maaien, onkruid wieden, blad ruimen enz. Ad Bol stuurt dit team aan.

Toon Woestenberg

Groot schilderwerk

Toon Woestenberg is verantwoordelijk voor het grote schilderwerk buiten en voor het detailwerk op bewegwijzering enz. Toon beheerst de techniek en heeft goede kennis van materialen.

Dicky Oele

Gastheren en Gastvrouwen

Zij vormen de spil in het museum. Alles draait om de goede ontvangst van de bezoeker.Gastheren en gastvrouwen schenken koffie, maken een praatje met de bezoekers, verkopen toegangsbewijzen en snoep. Ze ruimen alles op en zorgen voor een frisse aanblik.

Piet Klerkx

Bureau werk en inkoop

E-mail verkeer, boekhouding, postverzorging en inkoop zijn taken van de bureaumedewerkers.

Gidsen

Gidsen hebben historische achtergrondkennis. Ze leiden groepen vanaf 15 personen rond en vertellen over voorwerpen in de collectie en zorgen ervoor dat de bezoeker meer heeft gezien tijdens zijn bezoek, dan wanneer hij of zij individueel had rondgekeken.

Exposities

Een museum bestaat uit een vaste collectie. Maar naast de vaste collectie zijn er tijdelijke exposities. Het bedenken, opzetten en uitwerken van deze exposities is veel werk. Een aantal vaste vrijwilligers helpt hierbij.

PR en Communicatie

Promotie van het museum via allerlei kanalen is erg belangrijk. De website, Facebook, contact met de lokale pers, contacten met collega bedrijven in de regio en het positieve geluid uitdragen hoort daarbij.

Het museum is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Houdt u van gezelligheid en vindt u het leuk om met een groep vrijwilligers te werken aan het behoud van dit Museum, dan nodigen wij u van harte uit voor een nadere kennismaking. Van het runnen van de snoepwinkel, het geven van rondleidingen aan bezoekers, tot het bouwen van miniaturen, er is voor iedereen wat te doen. Samen kunnen we kijken wat u kunt bijdragen. Vult u het contactformulier in, dan nemen we snel contact met u op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)