Maak kennis met enkele van onze vrijwilligers

Brabants Museum Oud-Oosterhout wordt gerund door ruim 70 gepassioneerde vrijwilligers. Al jarenlang zorgen zij ervoor dat het gehele museum en miniaturenpark in uitstekende staat verkeert. Elke vrijwilliger hoort bij een team en elk team houdt zich bezig met een deel van het museum. Het werk is verdeeld over verschillende teams.

Mocht u belangstelling hebben voor vrijwilligerswerk, neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Graag stellen we de teams en enkele van de vrijwilligers aan u voor:

Bestuur en vrijwilligers

Het Museum is ondergebracht in een Stichting. Er zijn ruim 70 vrijwilligers; het bestuur bestaat uit voorzitter Guido Zuur, secretaris Karolien Knol, penningmeester Flip van der Meulen en de bestuursleden Hans Oomen, Bart van Nies en Fons Fluitman.

Wil Botermans

Wil heeft een grote rol gehad in hoe het museum er nu uitziet. Met veel creativiteit en een enorme kennis en inzet. In 2018 kreeg hij een daarvoor een Koninklijke onderscheiding.

Rinus Kuijpers

Film en PR , Activiteiten en exposities.

Rinus is een allrounder. Hij is bekend om zijn vele films, onder andere op Facebook. Rinus legt al jaren de historie van Oosterhout en omgeving vast. Zijn vele foto‘s en films zijn voor het museum onmisbaar.

Werkplaats miniatuurbouwers

Schilderwerk miniaturen

Een team van kundige miniatuurbouwers repareren, onderhouden, maar vervangen zonodig ook hele panden. Afgelopen jaar is er een geheel nieuw miniatuur gemaakt namelijk Villa Mathilde.

Daniëlle de Jong

Creatieve kracht en schilderen

Danielle stuurde de schilders in de schilderwerkplaats aan. Ze dacht mee in allerlei creatieve ontwerpprocessen en hielp bij de uitvoering ervan. Na vele jaren doet ze dit jaar een stapje terug.

Ad Bol

Tuin

De tuin van het museum ligt er prachtig bij. Elk seizoen bloeien er andere planten en bloemen. Maar er is ook altijd veel werk. Gras maaien, onkruid wieden, blad ruimen enz. Ad Bol stuurt dit team aan.

Toon Woestenberg

Groot schilderwerk

Toon Woestenberg is verantwoordelijk voor het grote schilderwerk buiten en voor het detailwerk op bewegwijzering enz. Toon beheerst de techniek en heeft goede kennis van materialen.

Dicky Oele

Gastheren en Gastvrouwen

Zij vormen de spil in het museum. Alles draait om de goede ontvangst van de bezoeker.Gastheren en gastvrouwen schenken koffie, maken een praatje met de bezoekers, verkopen toegangsbewijzen en snoep. Ze ruimen alles op en zorgen voor een frisse aanblik.

Piet Klerkx

Gastheer

Piet is gastheer samen met zijn vrouw Nellie. Hij heeft de afgelopen 20 jaar een belangrijke rol gehad in de financiële administratie en inrichting van het binnenmuseum.

Gidsen

Gidsen hebben historische achtergrondkennis. Ze leiden groepen vanaf 15 personen rond en vertellen over voorwerpen in de collectie en zorgen ervoor dat de bezoeker meer heeft gezien tijdens zijn bezoek, dan wanneer hij of zij individueel had rondgekeken.

Exposities

Een museum bestaat uit een vaste collectie. Maar naast de vaste collectie zijn er tijdelijke exposities. Het bedenken, opzetten en uitwerken van deze exposities is veel werk. Een aantal vaste vrijwilligers helpt hierbij.

PR en Communicatie

Promotie van het museum via allerlei kanalen is erg belangrijk. De website, Facebook, contact met de lokale pers, contacten met collega bedrijven in de regio en het positieve geluid uitdragen hoort daarbij.

Het museum is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Houdt u van gezelligheid en vindt u het leuk om met een groep vrijwilligers te werken aan het behoud van dit Museum, dan nodigen wij u van harte uit voor een nadere kennismaking. Van het runnen van de snoepwinkel, het geven van rondleidingen aan bezoekers, tot het bouwen van miniaturen, er is voor iedereen wat te doen. Samen kunnen we kijken wat u kunt bijdragen. Vult u het contactformulier in, dan nemen we snel contact met u op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)