Bestuur en vrijwilligers

Brabants Museum Oud-Oosterhout wordt gerund door ruim 70 gepassioneerde vrijwilligers en vijf bestuursleden. Al jarenlang zorgen zij ervoor dat het gehele museum en miniaturenpark in uitstekende staat verkeert en bezoekers zich welkom voelen.

Mocht u belangstelling hebben voor vrijwilligerswerk, neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Graag stellen we de teams voor:

Bestuur en vrijwilligers

Het Museum is ondergebracht in een Stichting. Er zijn ruim 70 vrijwilligers; het bestuur bestaat uit 5 bestuursleden.

Team drukkers

Drukkerij

Rinus is een allrounder. Hij is bekend om zijn vele films, onder andere op Facebook. Rinus legt al jaren de historie van Oosterhout en omgeving vast. Zijn vele foto‘s en films zijn voor het museum onmisbaar.

Team miniatuurbouwers

Werkplaats

Een team van kundige miniatuurbouwers repareren, onderhouden, maar vervangen zonodig ook hele panden. .

Team tuinonderhoud

Tuin

De tuin van het museum ligt er prachtig bij. Elk seizoen bloeien er andere planten en bloemen. Maar er is ook altijd veel werk. Gras maaien, onkruid wieden, blad ruimen enz. Ad Bol stuurt dit team aan.

Team museumonderhoud

Team gastvrouwen en gastheren

Gastvrouwen en gastheren

Zij vormen de spil in het museum. Alles draait om de goede ontvangst van de bezoeker. Gastheren en gastvrouwen verkopen toegangsbewijzen, ontvangen bezoekers met koffie of andere drankjes. Doen de verkoop in de snoepwinkel en geven informatie over het museum aan bezoekers. Ze ruimen alles op en zorgen voor een frisse aanblik.

Rondleiders

Gidsen hebben historische achtergrondkennis. Ze leiden groepen vanaf 15 personen rond en vertellen over voorwerpen in de collectie en zorgen ervoor dat de bezoeker meer heeft gezien tijdens zijn bezoek, dan wanneer hij of zij individueel had rondgekeken.

Team miniaturenschilders

Schilderen miniaturen

Team PR, communicatie, foto en film

PR, communicatie, foto en film

Promotie van het museum via allerlei kanalen is erg belangrijk. De website, Facebook, contact meten met collega bedrijven in de regioen het positieve geluid uitdragen hoort daar bij.

Filmer Rinus Kuijpers legt al jaren de historie van Oosterhout en omgeving vast. Zijn vele foto‘s en films zijn voor het museum onmisbaar. Er zijn vele filmpjes van hem, waarvan de meeste zijn ingesproken door zijn vrouw Annie, te zien op Youtube.

Het museum is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Houdt u van gezelligheid en vindt u het leuk om met een groep vrijwilligers te werken aan het behoud van dit Museum, dan nodigen wij u van harte uit voor een nadere kennismaking. Van het runnen van de snoepwinkel, het geven van rondleidingen aan bezoekers, tot het bouwen van miniaturen, er is voor iedereen wat te doen. Samen kunnen we kijken wat u kunt bijdragen. Vult u het contactformulier in, dan nemen we snel contact met u op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)