Bredaseweg 92

Miniatuur

Kuiperij Simons

Waar zich nu de vrolijke, groene wijk ‘Houthaven’ bevindt, was vroeger een industriegebied gesitueerd. In 1886 is Kuiperij Simons op deze plaats ontstaan. Dit bedrijf groeide uit en in 1893 werd het onder Emballagebedrijven en Houthandel vermeld. Er werden onder andere houten vaten, kratten en pallets gemaakt. In 1910 kwam daar ook nog de productie van houtwol bij.

In 1992 werd het overgenomen door Opstalan BV uit Oisterwijk, een fabrikant van dakplaten. Er volgde een reorganisatie. Het ontstane fusiebedrijf ging het Simfa heten. De schoorsteen werd opgeblazen en in 1997 verdween het bedrijf uit Oosterhout.

In 1995 is de wijk ‘Houthaven’ gerealiseerd.

In deze ruim opgezette wijk werden eengezinswoningen, huur- en koopappartementen gebouwd en zo ontstonden de straten: Houthavenweg, Kuiperijhof, Drevelhof, Slijperijhof, Zaagpad, Schaafpad en Houtwolplantsoen.
In 2007 werd de wijk uitgebreid met de Duigendreef, waar 18 koopwoningen in jaren 30-stijl zijn gebouwd. Verder zijn er 2 grote groenstroken aanwezig met verschillende speeltoestellen voor de kinderen. Ook bezit deze wijk 2 jeu-de-boules banen. Verder geniet de wijk van ruime parkeermogelijkheden. ‘Houthaven’ valt onder het stadsdeel Slotjes-West in Oosterhout.